Groepstentoonstelling

10/05/24 tot 2/06/2024

 

Margot Deroose                         Hystera Helix                 

Ron Chiers                                  Brigitte Deroose

Shalan  Alhamwi                        Farida Lemeatrag                                       

Peter Bracke                             

 

 

 

Ron Chiers

 

"Voir la vie en rose" - Het leven rooskleurig zien - is het franse equivalent van de engelse uitdrukking "To see Life through Rose-colored Glasses" - Het leven door een roze bril zien. Wat zoveel betekent als de wereld bekijken op een geïdealiseerde, naïeve en geromantiseerde manier. Geïnspireerd door Edith Piaf, en ook vandaag brandend actueel.

 

 

 

 

 

 

Shalan Alhamwy

 

Shalan zijn fotoreeks gaat over geluid en onzichtbaarheid. Lawaai is overal en is meer dan ooit tevoren aanwezig in ons leven! Oordopjes staan centraal in zijn werk, het zelf kunnen bepalen om minder geluiden te horen.. Maar wanneer exact wordt geluid lawaai?

Margot Deroose

 

Margot Deroose assemblages zijn ironische reflecties bij de huidige complexe tijdsgeest en de wijze waarop de mens hiermee omspringt. Het is een clash van elementen uit de hoge en lage cultuur. Geïntrigeerd door onder meer de film’ The Blob’ (1988) en de uitspraak “Panta rhei, ouden menei”: “Alles stroomt en niets is blijvend.”, door de wijze waarop schimmels en infecties zich verspreiden, probeert zij het uitdijende, oncontroleerbare in een beeld te vatten. Het idee dat identiteit een duidelijk afgebakend en authentiek gegeven is, is slechts een illusie.

 

 

 

Hystera Helix

 

Is een oerwoud, een wild gebied, een ondergrondse baarmoeder. Een oord waar allerlei soorten wezens met hun eigen waarden en motieven, met hun natuurlijke instinctieve schoonheid en hun eigen wil een plek vinden.