Barbara Dannenhauer 

 

De Duitse artieste woont sinds 1997 in Zuid-Afrika (Pretoria). Haar beelden zijn gemaakt met AI.

AI-gegenereerde beelden en kunstwerken maken indruk met hun schoonheid en originaliteit. In de afgelopen jaren heeft kunstmatige intelligentie (AI) grote vooruitgang geboekt en zijn weg gevonden naar verschillende gebieden van ons leven. AI zorgt het ook voor opschudding in de kunstwereld, vooral door het genereren van indrukwekkende beelden en kunstwerken. 

 

Een aantal van haar foto's zijn in Room 8 te zien van 10/05/24 tot 2/06/2024.

 

Olivier Coisne

 

De Franse kunstenaar Olivier Coisne speelt met het materiaal dat het oeuvre wordt. Zijn werken zijn unieke stukken, en weerspiegelen de verfijning en elegantie van de natuur.

De kubus is een kunstwerk dat is gemaakt met als doel het publiek bewust te maken van massaconsumptie en een reflectie op ecologische bewustwording, om de natuurlijk evenwichtige levende systemen van onze ecosystemen te behouden. Deze dreigend uitziende mystieke dieren met hun sierlijke bewegingen zijn een bron van inspiratie voor Olivier Coisne. Zijn werk is gebaseerd op een ecologisch vraagstuk en ensceneert deze wezens zoals we ze konden zien in hun natuurlijke, luchtige, zwevende habitat...

 

Room 8

11/10/24 tot 03/11/24

 

 

Richard Laillier

 

Parijse kunstenaar Richard Laillier is een autodidactische kunstenaar, begint in 1984 te schilderen en te fotograferen en in 1990 te tekenen. Hij ontwikkelt een uniek procedé met zwart krijt, een soort droge en matte houtskool, die doet denken aan de mezzo-tinto. Hij bedekt een schuurpapier met zwart krijt, gumt en krast, op zoek naar het licht van lichamen in de zwarte oppervlakken, en onthult uiteindelijk lichte contouren en onregelmatige oppervlakken die zijn tekeningen een fluweelachtig mysterieus uiterlijk geven.

 

Room 8

15/03/2024 tot 7/04/2024