Groepstentoonstelling

12/04/24 tot 5/05/2024

 

Karin De Coster                         Brigitte De Roose

Veerle De Grave                         An Scharre

Jo Op de Beeck                          Farida Lemeatrag

Peter Bracke                               Sara De Graeve

Adelina Iantcheva

 

Karin De Coster

 

In haar reeks ‘Walk Of life’ zien we een karavaan van individuen, ze bewegen allen in dezelfde richting, elk op eigen wijze. ‘Hoe geeft het verleden je persoonlijkheid vorm?’ was een drijfveer om de beelden tot stand te laten komen.

Op weg naar morgen neemt elk creatuur ballast mee. Deze bepaalt het tempo en de manier van voortbewegen. Een specifiek geometrisch volume en de hoeveelheid organische, contrasterende poten bepaalt de unieke manier van voortbewegen. Hun bewegingsdrang kan vrolijk huppelend of langzaam slepend zijn. Hoe ze voortbewegen vertaalt wie ze zijn en communiceert daarmee hun karakter en stemming.

De individuen zijn niet alleen op weg en sommigen gaan in interactie met elkaar. Zo stelt het werk niet enkel de individuele, persoonlijke (zoek)tocht voor; maar ook de onafwendbare nood aan sociale interactie en dynamiek binnen een groep.

 

 

Veerle De Grave

 

Dankzij haar eigenwijze montagetechniek en seriële verbeeldingskracht vertelt Veerle doorheen haar werk heel wat verhalen. Zij stelt vragen, klaagt aan en nodigt kijkers uit in een spiegel te kijken, met heel wat ironie. Terugkomende thema’ s in haar collages zijn verwondering en veront­waardiging, eenzaamheid, verbinding en bevrijding. Het balanceert tussen verharden en verzachten. Hoewel ze tragiek en maatschappijkritiek niet schuwt, toont ze een openheid en een streven naar schoonheid, humor en hoop.

 

Adelina Iantcheva

 

De "Hot glow"-serie draagt een lading in zich van iets dat brand maar geen vlam heeft. Het geeft het gevoel dat er iets in de diepte gebeurt, waardoor het moeilijk is om te bepalen of het volledig onschadelijk is of gevaar herbergt. Toch hoopt Adelina dat elke kijker probeert om er  zich in te verdiepen en zo de kracht van het hete licht te zien.

De gebruikte technieken zijn carborundum, aquarel monotype, monotype, droge naald en chine collé.

 

Jo Op de Beeck

 

Jo Op de Beeck is een beeldenmaker die niet alleen zelf fotografeert maar ook sterk gefacineerd is door de grote hoeveelheid visuele prikkels en beelden die dagelijks via het internet binnenkomen.
Deze beelden gaat hij bewerken, uitvergroten, spiegelen, opnieuw fotograferen en daardoor ontelbare keren herinterpreteren.
Op die manier roepen ze constant vragen op en zaaien ze twijfel.

 

 

Brigitte Deroose

 

Uit de reeks survivals : na turbulente tijden verweesd, beschadigd en ontredderd en met een beetje nieuwe hoop…

An Scharre

 

Onveranderlijk Veranderlijk

 In deze beelden vervaagt de grens tussen het onveranderlijke en het veranderlijke, waardoor een nieuwe wereld wordt gecreëerd en waarbij de conventionele genres vervagen.

Deze vorm van artistieke fotografie transformeert het landschap in een dans van kleuren en vormen. Zo ontstaat een subtiele vorm van impressionisme.

Deze reeks bevrijd van opgelegde regels, biedt zo een unieke kijk op een nieuwe wereld waar rust, vrijheid en verandering samen komen.

 

 

Sara De Graeve

 

De liefde voor collage openbaarde zich in 2019 nadat Sara in het bezit kwam van een stapel oude tuintijdschriften van haar overleden oma. Dat zette  een ware verzamelwoede naar oude tijdschriften en foto- en prentenboeken in gang.

Gewapend met een schaar en lijm gaat ze die te lijf om de verhalen die zich in haar hoofd afspelen om te zetten in beeldende collages. De mogelijkheden zijn eindeloos en een perfecte uitlaatklep voor alle gekte in de hersenpan. Bovendien kan ze er ook haar gedachten en gevoelens over alles wat in de wereld gebeurt in kanaliseren. Tijd wordt irrelevant tijdens het maken van collages en een fantastische wereld ligt open, klaar om verkend te worden !